Дойде демокрацията и ни донесе ада след себе си

НЕЛЕГАЛНИЯТ ПОМИНЪК И КРЕПОСТНИТЕ
Тази вечер с изумление чух един гербав да обяснява, че гледането на прасета в дворовете на хората било нелегален поминък.
Равнозначен на престъпления като проституцията, контрабандата и т.н. Изумително!
Също толкова изумителна е задругата на индустриалните свински производители срещу дребните стопани.
Вместо да се обединят, едрите бизнесмени използват ситуацията да смачкат всеки, който може да им бъде конкуренция, па макар и за няколко пържоли повече.
Миналата година избиха овце и кози. Тази година свине. Забелязвате ли тенденцията. Изгониха младите от селата – тенденция от много, много години. Не заради кариера или нещо друго, а най-обикновено оцеляване.
Защото на село поминък не остана. С всички безумни изисквания на Брюксел, с регулирания от мутрите пазар, с оскъдните квоти за износ за ЕС, с постоянно променящото се законодателство, стигащо до пълен абсурд…..Кой би бил луд да остане там.
Никога не е имало толкова болести по животните. В уж модерна европейска България. Преди 1989 година имахме милиони животни, елитни стада, за болести не се чуваше. Дойде демокрацията и ни донесе ада след себе си. СДС изклаха животните при ликвидацията на ТКЗС, реституцията унищожи овощните дървета, гербавите унищожиха животновъдството. Случайност? Не мисля! Защо само в Източна Европа има африканска чума!?!
А целта е ясна – всички да станат наемни работници. Зависими от едрите бизнесмени, подчинени на ГЕРБ. Или на по-дребните такива, също хванати за гушите от управляващите. Наемните работници нямат избор. Те трябва да слушат. Защото ще останат без работа, без дом и без хляб. В града не могат да си посеят домати и краставици, не могат да си гледат прасе, не могат да си произвеждат храната. А я купуват прескъпо от мултинационалните маркети, пуснати в България да съсипват българските търговци.
Човек, който не е зависим от заплата за оцеляването си, е свободен. Той не е длъжен да мълчи. Нито да е послушен. Вижте, каквото и да говорим, не по градовете, а по селата е най-голямата съпротива. Въпреки произвола и насаждания страх.
Нелегален поминък…..вече е нелегално сам да си произвеждаш тока, храната, напитките….имаш правото само да купуваш. Скъпо и прескъпо третираните с ГМО и отрови храни по големите магазини. Всички трябва да влязат в матрицата….

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

No comments:

Post a Comment