ИВАН ГЕШЕВ ПОКАЗВА АГРЕСИЯ, ТВЪРДЕ ОПАСНА ЗА ЧОВЕК С ТОЛКОВА МНОГО ВЛАСТ, СПОРЕД СЪДИЯ

"Писмото на Иван Гешев, с което той защити правото на магистратите да го хвалят и подкрепят, звучи като изпускане на нерви. 
Всеки магистрат, включително и кандидатите за главен прокурор, трябва да сдържат емоциите си", коментира пред БНР  бившият заместник-министър на правосъдието съдия Петко Петков.
"Не само вербално, но и жестомимично той показва някаква агресия, което е твърде опасно качество за човек, натоварен с толкова много власт", коментира още съдия Петков.
Според него е притеснително това, че в телевизионно интервю миналата седмица Иван Гешев заяви, че трите власти трябва взаимно да си сътрудничат: "Чисто концептуално това е дълбоко погрешно.
Действително трите власти не са откъснати една от друга, но те трябва взаимно да се контролират.
Ако те си сътрудничат, каквото е желанието на кандидата за главен прокурор, те най-вероятно ще си сътрудничат срещу правата на гражданите и срещу обикновените хора", каза още Петков.
Съдията коментира и изнасянето в медиите на доказателства от прокуратурата по различни разследвания и последният случай "ТАД Груп": "Опасна е тази тенденция, защото няма гаранция, че тези доказателства, които прокуратурата изнася, са в пълното право. Защото по едно дело е рядкост да има само доказателства, сочещи само за виновността. Прокуратурата по закон е длъжна да събира и доказателства за оневиняване на обвиняемите" и уточни, че затова мястото, където се представят доказателствата е съдебната зала, а не медиите", каза още съдия Петко Петков.

Източник: БНР

No comments:

Post a Comment