Като чepнu или аpaбu стрелят - "не се поддавайте на омразата"... Като са бели - страшна заплаха, терорuстu, расuстu, убuйцu...

Значи след атентатите в Париж, Ница, Лондон, Брюксел, Барселона, Берлин, Страсбург, Сан Бернардино, Ню Йорк, Стокхолм, Тарб и Утрехт призивите бяха да не се поддаваме на омразата и да не съдим хората само защото едни момчетата от същата религия избиват хората в името на идеологията си и религиозната си принадлежност.
След атаките в Ел Пасо и Дейтън изведнъж се оказа, че всички бели мъже са страшна заплаха за света и дружно и моментално бяха осъдени и заклеймосани като ,,терористи,, ,,расисти,, и ,,убийци,,.
Всички бели мъже, извършили нападение са единаци и самотници, извършили атаките самостоятелно, без помагачи, повлияни от собствени идеологически принципи и изведнъж се оказа, че съществува ,,организиран , бял тероризъм който заплашва САЩ и света,,.
По света има над 100 ислямски терористични организации ,извършващи около 20 000 атентата на година със десетки хиляди убити и ранени, но не може да се твърди, че съществува ислямски тероризъм или, че има нещо общо между Исляма и терористите.
Това е посланието на честните и обективни медии, анализатори и прогресивни коментатори.

Зоран Михалков, Фейсбук

No comments:

Post a Comment