Тумба 10-годишни мургавu хлапета нападат и обират две 10-годишни деца в Хасково

8 мургави хлапета на около 10 години са нападнали и обрали други две 10-годишни дечица в района на училище „Шандор Петьофи“ в Хасково.
Това се е случило на 10 септември, около 14 ч. следобед, разказа пред Хасково Прес една от майките на обраните деца.
Малчуганите вървели покрай училището, когато от двора на школото изскочили мургавите хлапета и нападнали преминаващите от там две деца с викове: „Давайте парите, давайте чантите!“.
Междувременно им отмъкнали раничките, шапките и побегнали. По-късно децата намерили чантите си захвърлени и обрани. За щастие, успели да спасят телефоните си, като ги скрили предварително по дрехите си.
Малко преди да се разиграе тази грозна сцена, пазачът в училището изгонил 8-те мургави от двора. Вероятно афектирани, те нападнали двете 10-годишни деца, предполага майката, която пожела да остане анонимна, но името й се пази в редакцията.
По описание на пострадалите деца, нападателите им били също около 10-годишни, като само единият от тях е бил по-голям.
Майката потърсила помощ на тел. 112, откъдето да пратят патрулка, за да хванат нападателите. От там я посъветвали да отиде в местното РПУ и да пусне жалба. Жената направила и това. На другия ден – 11 септември нападнатите деца, които преживявали голям шок от случилото се, били извикани в Детска педагогическа стая за показания.
Не е ясно дали децата-нападатели са заловени, тъй като днес от полицията не отговориха.
Хасково Прес ще следи случая.

Източник: Хасково Прес

No comments:

Post a Comment