ТРЪМП «НАНЕСЕ СЕРИОЗЕН УДАР» ПО ПОЛША - Отказа участие в пропагандните чествания на 80 години от WW2

Американският президент Доналд Тръмп лиши от прекрасната възможност да се фотографират с него най-верните му съюзници от управляващата полска партия «Право и справедливост».
Това в петък, 30 август, сподели полският политолог Матеуш Пискорский, коментирайки за «EADaily» решението на американския президент да се откаже от пътуването си до Варшава на мероприятията, посветени на годишнината от началото на Втората световна война.
Според експерта, това е начин да се окаже натиск върху Полша, при това не върху някой друг, а върху управляващата партия «Право и справедливост». Според експерта, за никого тази визита не представлява интерес, само за управляващата партия. За нея това е част от предизборната кампания.
«Ясно е, че визитата на американския президент е демонстрация на подкрепата за Полша преди изборите за парламент, но Тръмп лиши полския елит от шанса да си направят снимки с него, за да ги използват за предизборната кампания», каза политологът, подчертавайки, че управляващата партия е получила така сериозен удар.
Според него, една от основните причини за визитата на Тръмп в Полша е била срещата с новия президет на Украйна, а отмяната на пътуването е станало тогава, когато Зеленски е разговарял със съветника на президента на САЩ Джон Болтън.
«Не е изключено той да е постигнал необходимите споразумения със Зеленски, затова нуждата от срещата с Тръмп е отпаднала», констатира  Пискорский.
Както по-рано съобщи News Front, визитата на Болтън в Киев е била свързана с намерението на Тръмп да постигне от новите украински власти разследване за намесата на Порошенко в президентските избори в САЩ през 2016 година на страната на Хилъри Клинтън, а също за корупционните схеми на семейството на Джо Байдън — основният кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия.

News Front ПП

No comments:

Post a Comment