Гарантирано от ГЕРБ: вдигаме доходите в целия държавен сектор

Гарантирано вдигаме доходите във всички сектори през следващата година, каза премиерът Бойко Борисов във Варна, където говори пред участниците в 12-ия летен университет на Младежката структура на ГЕРБ, съобщиха БТА и БНР.
Става дума за увеличение на заплатите с 10% на всички от държавния сектор от 1 януари 2020 г.
Борисов коментира повишената он рейтинговата агенция Moody's перспективата на кредитния рейтинг на България на положителна от стабилна:
"Оценката на нашето управление се дава от световните рейтингови агенции, ясно, безпристрастно и точно".
Премиерът каза, че фискалният резерв в момента е 12.5 милиарда лева, а 1.1 милиарда лева е бюджетният излишък.
По думите му за последните пет години приходите в бюджета са се увеличили с 50%.
Министър-председателят коментира, че проектът "Белене" има смисъл само ако бъде конструиран правилно и допълни, че страната ни е успяла по този проект чрез дипломация и диалог.
Той посочи, че след спирането на 5 и 6 реактор на АЕЦ "Козлодуй" страната ни трябва да може да ги замени. Борисов каза, че се работи много силно и за подписване на договора за изграждане на газопровода от Турция през България за Сърбия, Унгария и Австрия и че той ще бъде подписан на 5 септември.
В ЕК ще имаме ресор, който отговаря на приоритетите на нашето правителство, коментира още премиерът. Заедно с газовия интерконектор с Гърция ще постигнем 100 процента диверсификация на газовите доставки, каза премиерът.
Пред младежите Борисов съобщи и кандидата на партията за кмет на Добрич - Надежда Петкова, специалист по европроекти, която присъства на форума.

No comments:

Post a Comment