Корнелия Нинова: Борисов е готов на всичко, но вчера премина границата

Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките престъпления.
Това трябва да бъде доказано, и ще следим много внимателно развитието на нещата.
Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод обвиненията, повдигнати срещу Николай Малинов по-рано днес.
На заседание на Изпълнителното бюро на БСП проф. Ваня Добрева, която е член на движение „Русофили“ е разказала подробно за случилото се вчера с ареста на бившия главен редактор на ДУМА Юрий Борисов и разпитите на други членове на движението.
Оценяваме случилото се като провокация, отсече Нинова. По думите й недопустимо е свидетели да се отвеждат с белезници, а подобни арести са грубо посегателство върху свободата на словото, защото Юрий Борисов е журналист и общественик. И като посегателство върху дейността на проф. Ваня Добрева.
Двамата с Юрий Борисов многократно са обявявали публично своите позиции за приятелство с Русия и за добри икономически и политически взаимоотнешения между София и Москва, напомни Нинова. И подчерта, че това не ги прави престъпници. Те са свободни хора, които имат право на свободно мнение.
„Русофили“ е неправителствена организация, в която членуват много хора с различни интереси и с различна политическа ориентация. Затова арестите от вчера са посегателство и върху правото на свободно сдружаване, допълни Нинова. Смятаме, че акцията навръх 9 септември се прави сега, за да се прикрият други скандали, свързани с управлението и с правителството и за да се използват обвиненията в предизборната кампания, уточни още лидерът на БСП.
Борисов е готов на всичко, за да се задържи на власт, но вчера те преминаха границата, категорична бе Корнелия Нинова. Чрез тези действия се провокира разделение на българския народ, всява се страх от изразяване на различна позиция, смятат от БСП.
Отнема ни се свободата и правото да се говори свободно, да се изразява свободно мнение, продължи Нинова. Тя се обърна към всичко, за които тази ценност е скъпа – да се противопоставят на всички опити на управляващите да всяват страх и разделение.

No comments:

Post a Comment