Борисов направи огромна грешка с Русия. Той е обречен. Колкото и да е хитър, това вече не е достатъчно

Безобразното и пошло поведение на Борисов и шайката е знак за безсилие, за ужаса от очаквания край, за липсата на перспектива не само да остане на власт, но и да запази свободата си.
Българската политическа класа в усърдното си раболепие позволи на един необразован, арогантен, безкритичен към себе си, алчен и нагъл Нарцис – българският премиер да предизвика поредица от международни скандали – първо на Балканите, а сега и с Русия.
Тази Русия, която може да ни смачка като хлебарка с поредица от действия, които ще ни разтърсят икономически.
В стремежа си да получи протекции отвъд океана, Борисов предизвика политически трусове /декларацията на външно министерство, арестите на „руските шпиони“, които ако не бяха толкова значими, щяха да са смешни.
Глупостта му не позволява да осъзнае, че спасение от американските служби няма и че за Тръмп ще си остане балкански престъпник.
Огромната грешка, която направи с Русия ще му създаде неприятности за които не подозира. Досега го презираха. Сега просто ще го изхвърлят.
Борисов създаде поредните скандали и за да отслаби вниманието ни към важния за него въпрос – избора на Главен прокурор.Протестите бяха организирани и датите им обявени отдавна.Гешев е изключително важен за политическата класа и олигарсите – той ще гарантира неприкосновеността им в бъдеще.Борисов знае, че това е последният му мандат.Знае, че до декември ще приключат гражданското и наказателното дело в САЩ.
Знае, че е мразен от българския народ и че може само да се надява на справедливост.
Борисов е обречен. Колкото и да е хитър, това вече не е достатъчно. Нито с пари, нито с обещания ще може да си купи спокойствие и сигурност.Лидерите на балканските държави първи му показаха, че е в изолация.Това, разбира се не е случайност, а следствие.
Важното сега е да покажем че сме непреклонни и няма да позволим да постигне целите си – избора на Гешев и местните избори.
Сега е време да захвърлим противоречията си, враждите и конфликтите.Сега е време на война.Ние сме нападнати – отдавна.Ние сме убивани и мачкани ежедневно.
Време е да си спомним че можем да сме войни, да се превърнем в стомана, да се слеем в юмрук и да го стоварим безпощадно в сърцето на мафията- държава!

Румяна Ченалова, Фейсбук

No comments:

Post a Comment