Румен Радев: Искам съд, конфискация и затвор за корумпираните властимащи

"Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и то е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция."
Днес президентът на България Румен Радев беше на посещение в Асеновград. 
От там той апелира за съд, конфискация на имуществото и затвор за всички властимащи, които са били замесени в корупционни сделки.
"Вече ясно заявих, че „Апартаментгейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония.
Трябват съд, конфискация, връщане на пари. Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи.
И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”, заяви държавният глава Румен  Радев.
Той коментира и изказването на турския посланик за задълбочено изучаване на турския език:
"Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си - трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно”.
Специално за завода на "Фолксваген" - аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация, подчерта президентът на България.
"Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация", добави той.
Преди два дни получих много ласкаво и обнадеждаващо писмо от президента Франк-Валтер Щайнмайер и всичко това е изцяло в подкрепа на българското правителство, уточни държавният глава и добави, че ще бъде първият, който ще подкрепи Кабинета, когато сключи договор със стратегически инвеститор.
Румен Радев отбеляза, че от своя страна премиерът Бойко Борисов е поел личен ангажимент към него за възстановяването на Висшето военновъздушно училище, който, по думите му, е изпълнил в кратък срок, за което му благодари. Според президента, обаче, такива неща трябва да стават по убеждение на самото правителство, а не в резултат на негова намеса.

Източник: Либерта

12 comments:

  1. Относно написаното за офшорките,изнесените пари, цигарите ......ВСИЧКО ВЕЧЕ Е ПОТУЛЕНО С "ХАКВАНЕТО" НА САЙТОВЕТЕ НА НАП И АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА. ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ЗНАЕТЕ , ЧЕ ТАМ ИМА--ИМАШЕ ВСИЧКИ ДАННИ ЗА ВСИЧКИ !!!БЕШЕ НАПРАВЕНО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И ВЕЧЕ НЯМА НИНАКВИ СЛЕДИ !!! К Р А Й !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нищо не е свършило, докат президента не каже така, човека е родолюбец, макар и русофил. Аз липно предпочитам да имаме добринвзаимоотношения с Русия и нейния тип на управление, от колкото американски тип управление. Ние не сме нито на брой, нито на територия сравними с други страни че да заемаме пример за упраление и власт. Трябда народа да се аъбуди, да подкрепи президента, за да падне това порочно правителство, и всички гейтове да бъдат затворени...

      Delete
  2. Напоследък, във Вашият сайт чета статии на сериозни теми, които не споделям защото името на сайта всява несериозност! Ако смятате да публикувате статии от този тип, моля променете си името или създайте рубрика за "сериозни новини", моля!

    ReplyDelete
  3. Статията е сериозна о обнадеждваща,но заглавието(името)на фирмата навява несериозност!!!...

    ReplyDelete
  4. Снимката е главозамайваща, сите Бугари у чужбина се вързаха, браво на вас, успяхте да спечелите аудитория

    ReplyDelete
  5. Почни с БСП, там са най големите пари. Радев е с червената мафия и трябва да си ходи. Я погледнете кои стоят зад него на снимката...най големите хайдути.

    ReplyDelete
    Replies
    1. А Борисов от коие и обкръжението му нали са от същата влас преоблечен и покрита под друго име и партия пременилсе се Илия пак в тия

      Delete
  6. ТРА, ЛА,ЛА...! МНОГО ДЕ-ЕФЕКТНО НАГЛАСЕРНА!

    ReplyDelete
  7. Статията е най-остра сатира към поведението на Р.Радев, който изисква морал и справедливост, но обаче да не се отнасят за неговия двуличен живот. Замесен в Апартаментгейт, в катастрофи, в предателства спрямо съюзници,в нарушаване на закона с потулване на документи,наплевател на държавата, на която е глава - не искам да говоря повече, че ми се повръща...Оставям настрана личностната му посредствена (меко казано ) характеристика.

    ReplyDelete
  8. Алооо анонимния първо се научи да пишеш правилно ,щото май на малкия пръст на Радев не можеш да се мериш,нищо двулично и посредствено няма ,а ако ти се повръща ,повръщай си ,но не повръщай безсмислици,ти май си от тия новите ,не добре ограмотените.На светлинни години си от Радев.

    ReplyDelete
  9. Алооо анонимния първо се научи да пишеш правилно ,щото май на малкия пръст на Радев не можеш да се мериш,нищо двулично и посредствено няма ,а ако ти се повръща ,повръщай си ,но не повръщай безсмислици,ти май си от тия новите ,не добре ограмотените.На светлинни години си от Радев.

    ReplyDelete