Цветозар Томов пророкува: ГЕРБ губят областни градове! Позициите им се сриват!

На предстоящите местни избори управляващата партия ГЕРБ ще има големи затруднения да докаже позициите си в областните градове на страната.
До това заключение стигна социологът Цветозар Томов пред БНТ по повод предстоящите местни избори на 27 октомври.
Томов посочи, че все още има една пукотевица и все още не е започнала истинската битка за местните избори.
Според него безспорно може да се стигне до балотаж между настоящия столичен кмет и кандидат за четвърти мандат Йорданка Фнадъкова и Мая Манолова.
По думите на социолога, балотаж ще има не за друго, а защото не се вижда коя друга фигура на ГЕРБ може да получи повече от половината гласове на хората.
След обявяване на изборните резултати, винаги повече от една партия заявява за себе си, че е победител. Съмнително е резултатите от местните избори да доведат до криза в страната, изтъкна Цветозар Томов, според когото кандидатурата на Манолова се оказва метафората, с която може да се каже писна ни от ситуацията в София.
Другият социолог, който присъства в студиото – Евелина Славкова от „Тренд“, коментира, че е напълно вероятно управляващите да загубят някой областен град. Най-вероятно, ако това се случи, социалистите могат да го определят като ерозия. Според социоложката кампанията за местните избори ще има особено значение за почти всички областни градове и кой ще направи по-малко грешки.
Славкова вижда една от грешките на Мая Манолова в предстоящите местни избори, че се опитва да се хареса на всички хора, дистанцирайки се от БСП.
Третият участник в дискусията за предстоящите местни избори – главният редактор на Епицентър.бг Валерия Велева, коментира, че нито Фандъкова, нито Манолова няма да си простят нищо в състезанието за местните избори. Според нея с кандидатурата си Манолова върви по тънък лед. По думите й, желаейки Манолова да обере целия десен десен вот, който не е доволен от ГЕРБ, тя загърбвала левия електорат.
Велева заяви, че не може да се прави аналогия между кандидатурата на Мая Манолова и тази на президента Румен Радев. „Румен Радев влезе девствен в политиката, но Манолова не може да загърби миналото си“, посочи Велева./Източник news.bg/

No comments:

Post a Comment