Adsense-top

Бойко вече ремонтира магистрали, преди още да са пуснати... Кръпки по чисто новия участък на "Хемус", дето още не е минала и 1 кола...

Новият миниучастък от автомагистрала "Хемус" има неподобаващ вид дни преди откриването си.
Видео на потребителя hekimqn, публикувано в сайта skyscrapercity, показва, че прясно положеният асфалт е на места с огромни кръпки.
Участъкът предстои да бъде официално открит до края на седмицата. Той е с дължина 9,3 километра и свързва п.в. Ябланица с п.в. Боаза.
Откриването ще изпревари първоначално обявения срок за завършване, който бе март 2020 г.
След като магистралата официално стигне до "Боаза", строежът продължава в посока пресичането на пътя Луковит - Угърчин. Паралелно би следвало да се работи и по останалите участъци до пътя Велико Търново - Русе, които трябва да са готови до 2023 г. В този срок обаче не е включен участъкът до Търговище. Строежът на магистралата започва през... 1974г.
Припомняме, че наскоро премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се оттегли от политиката, когато магистралата стане готова и свърже София с Варна.
За целта в края на 2018-а г. правителството отпусна 1,349 млрд. лева от държавния бюджет след като в предишните години се провали в опитите си да построи магистралата с пари от еврофондовете.

Източник: Дунав Мост

No comments:

Post a Comment