Adsense-top

Разсекретиха характеристика на Путин от времето на службата му в КГБ: Морално устойчив!

Пресекретарят на Кремъл Дмитрий Песков обясни, че е закономерен интересът, предизвикан към разсекретените факти и документи, свързани с миналото на президента Владимир Путин.
Говорителят на държавния глава коментира пред ТАСС появилата се в експозицията на Централния държавен архив на Санкт Петербург непоказвана досега характеристика на Владимир Путин, дадена му преди много години по линия на КГБ. 
"Да, ние смятаме този интерес за закономерен", отговори той на въпрос дали в Кремъл считат за закономерен интереса на руснаците към факти от биографията на Путин. 
Изложбата "Изтъкнати деятели на родната история от XX-XXI век" е посветена на 90 личности, постигнали значителни успехи в сферите на политиката, военното дело, науката, изкуството и културата. 
В експозицията влизат документи, посветени на 75 г. от Победата във Великата отечествена война, 170 г. рождението на академик Иван Павлов, 155 г. от рождението на инженера, строител на първите хидроелектростанции Хенрих Графтио. 
В изложбата е представена и анкета на комсомолеца Владимир Путин, анкетите на Валентина Матвиенко (председател на Съвета на федерацията) и Георгий Полтавченко (доскорошен губернатор на Санкт Петербург), писма, фотографии, документи с резолюции от Михаил Горбачов, Юрий Гагарина, Игор Курчатов, Максим Горки и др. 
Владимир Путин започва работа в КГБ след завършването на юридическия факултет на Ленинградския университет през 1975 г. В периода 1985-1990 г. служи в ГДР по линия на външното разузнаване. През 1991 г. Путин се уволнява от органите на държавната сигурност. 
В анкетата на Путин пише, че от 1975 г. той "е член на комсомолското бюро, отговаря за организационната и спортната работа. 
С тези си комсомолски поръчения се справя успешно, проявявайки добросъвестност и инициатива". 
В документа се отбелязва също, че "др. В. В. Путин постоянно повишава своето идейно-политическо равнище", а също така "постоянно усъвършенства своите професионални умения".

Източник: Епицентър

No comments:

Post a Comment