Adsense-top

Боян Саръев: Разберете ме много правилно! Подготвя се турска автономия в Родопите и искат да ми запушат устата

Покръстителят на Родопите отец Боян Саръев изригна със страшна сила от манастирския комплекс в Кърджали, който стопанисва.
Саръев има своя поглед от години върху процесите и е категоричен, че родопоското население се мачка и се правят много сериозни усилия, за да се стигне до териториална автономия.
Икономическата вече взимала много сериозен превес. „Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат част от друга държава.
Знаете за коя става въпрос, нали? Преди като говорих за турска автономия, после си имах проблеми. Нещата сега не са се променили много, даже се задълбочават“ казва Саръев.
Категоричен е, че за да запазим Родопите български, трябва да има държавно усилие и политика. Помаците трябвало да бъдат опазени откъм чуждото облъчване и пропаганда. „Срещу мен и хората, които искат да запазят българското си самосъзнание, се хвърлят много средства.
Тези средства идват от Турция. Църквата е равнодушна към моята дейност, а държавата въобще не се интересува.
За тази дейност са нужни много народ и средства, които аз няма как да осигуря сам. Трудно е, но аз продължавам борбата, за да обърна Родопите в християнската вяра“, заключва отец Саръев.

6 comments:

 1. Помогнете на човека като се съберем от всички краища на България и ще сколацаме,Хайде народе стига спахте,насрахте ли се от страх давайте да действаме....

  ReplyDelete
 2. Айде и тук пак ни се насажда някакъв страх, който да предизвика недружелюбни отношения към нашата съседка ТУРЦИЯ!
  Има ли някой да се съмнява, че ако Турция реши просто ще завладее не само Родопите, но и цяла България, защото е силна и мощна държава!
  Това е хем реално, хем невъзможно, защото нито САЩ, нито Русия ще й позволи това! И в момента Турция и България са в добри и приятелски взаимоотношения!
  А от друга страна днес Турция вече е завладяла много производства и сфери в българската икономика и вместо да се напънем и да си създаваме наши, български производства ние продължаваме да хленчим и да насаждаме глупави и негативни мнения и предположения!
  И за съжаление, вместо нашите политици да се обединят в тая насока те продължават един друг да се оплюват и по този начин още повече да влошават положението и бъдещето на България!

  ReplyDelete
 3. Това означава ли да седим със скръстени ръце и да чакаме???
  Бойко отдавна ни е продал.
  А ние спим!

  ReplyDelete
 4. Променя се самосъзнаниети на тъй наречените помаци.Голямата част са мюсолмани и имат желание, да са в Турската държава. Очакват стандарта на живот, да им се повиши. В Родопите има голяма безработица.

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. А дано,ама надали...Че като гледам на какъв хал са селата в Родопите,май по-добре ще е Турция да ги владее...

  ReplyDelete