Adsense-top

Гешев: Избраха ме, защото съм искрен и честен

Убедих колегите си да ме изберат - може би с това, че съм искрен.
Ще продължа да ги убеждавам.
Това заяви в първото си интервю след гласуването във ВСС избраният за главен прокурор Иван Гешев пред БНТ.
На въпрос за борбата с корупцията по високите етажи на властта и препоръката на ЕК механизмът за наблюдение върху България да отпадне Гешев заяви:
„Факт е, че докладът на ЕК категорично казва, че ангажименти на България, поети към момента на присъединяването ни към ЕС са изпълнени. Факт е обаче, че има още много работа за вършене и ние не може да се задоволяваме и да сме спокойни от докладите на ЕК.“
На въпрос за доказателствата за неговата независимост Гешев заяви: „Аз наистина бях искрен на това изслушване. Казах неща, в които вярвам и които мисля.
Как ще продължа да убеждавам, ако се приключи успешно тази процедура (б.р. - издаване на президентски указ за избора), е въпрос, на който ще отговоря, че трябва да продължим по същия начин, по който почнахме последните две-три години като показваме, че няма разлика между български гражданин с нисък социален статус и български граждани с висок социален статус, когато те са извършили нарушение или престъпление и когато има данни за извършено престъпление или доказателства за извършено престъпление."
"Надявам се прокуратурата да е по-активна в променяне на чувството за несправедливост, което съзнавам, че съществува в българското общество", каза още Гешев пред БНТ.

19 минути

No comments:

Post a Comment