Adsense-top

Румъния вече произвежда хибридни автомобили, а Руанда - мобилни телефони... Наш Бойко - произвежда само бомбастики за величие :)

Тези 2 статии по-долу казват всичко - и за света, и за измисления клоун, начело на България...

Румъния вече произвежда хибридни автомобили
Ford започна производството на новия компактен кросоувър Puma в завода си в румънския град Крайова. Това е първият хибриден автомобил, произведен в Румъния, предава Romania Journal.
Моделът, представен в края на юни тази година, се присъединява към широката гама SUV и кросоувъри на Ford в Европа: Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge и новият плъгин хибрид Explorer.
За производството на новия модел Ford започна да наема около 1700 души през миналата година. Общата инвестиция на компанията в Крайова след придобиването на фабриката през 2008 г. е около 1,5 млрд. евро.
"Новият Ford Puma представлява следващата глава от философията на Ford, ориентирана към човека, насочена към укрепване на марката Ford в Европа по отношение на качество, множество характеристики и удоволствие от шофирането. Не се съмнявам, че Puma ще има огромен успех в цяла Европа", казва президентът на компанията за Европа Стюарт Роули.
Ford се гордее, че това е най-модерното технологично превозно средство, произвеждано някога в Румъния, и първото с интегрирана хибридна технология.
Вдъхновеният от SUV компактен кросоувър идва с усъвършенствана 48-волтова технология за електрическо задвижване EcoBoost Hybrid.
Освен леката хибридната технология на двигателя, Ford Puma има товарен капацитет от 456 литра, включително разширеното пространство в багажника. Новият модел се предлага с технологични пакети за безопасност и комфорт, като адаптивен круиз контрол, както и системи за разпознаване на пътните знаци и следене на пътната маркировка. Ford Puma разполага с първокласни удобства, като седалки за лумбален масаж, първите от този вид в сегмента.
Отличителните версии включват спортната Puma ST-Line, вдъхновена от гамата на Ford Performance, и елегантния Puma Titanium X - представен за първи път миналия месец на автомобилното изложение във Франкфурт, Германия.
Новият Puma е сред 17-те електромобили, които Ford ще стартира в Европа до 2024 г., включително 8 през тази година. В началото на тази година компанията обяви, че всеки от моделите ѝ ще има и електрическа версия. Ford очаква колите с електрически двигатели да представляват повече от половината от продажбите ѝ до края на 2022 г.
Автомобилът ще бъде пуснат в продажба в Европа в края на тази година.

Expert.bg
---

Руанда откри първата си фабрика за смартфони

Президентът на Руанда Пол Кагаме в понеделник откри наричаната от него "първата фабрика за високотехнологични смартфони в Африка" в столицата на страната Кигали.
Кагаме оцени старта като поредния пробив за Руанда, която се радва на бърз икономически растеж през последните години и придоби репутация на център за иновации.
"Mara Phone се присъединява към нарастващия списък с висококачествени продукти, които се правят у нас", заяви президентът във фабриката за телефони Mara, която се намира в покрайнините на Кигали.
Mara Group, панафрикански бизнес със седалище в Дубай, казва, че фабриката ще произвежда „висококачествени смартфони на достъпна цена“.
Mara произвежда два типа смартфони в Руанда: Mara X с 16GB памет ще се продава на дребно за 120 250 франка (130 долара), докато по-усъвършенстваният модел Mara Z с 32GB място за съхранение се продава за около 175 750 франка (190 долара), заявиха от компанията. И двата телефона имат функции като висококачествени камери и режим на гласово активиране.
Изпълнителният директор на Mara Ашиш Такар заяви: "Преди няколко години разбрахме, че за да създадем положително социално въздействие върху нашия континент ... трябва да имаме висококачествени и достъпни смартфони". Той поясни, че много потребители в африканските страни са били принудени да избират между телефони, които са „висококачествени, но не достъпни, или достъпни, но не висококачествени“.
Такар също подчерта ангажираността на компанията да подкрепя развитието в Руанда, отбелязвайки, че 90% от 200-те служители във фабриката са местни, а 60% са жени.
Местно производство
Mara не е първата компания, която твърди, че е автор на първия смартфон, направен в Африка.
Южноафриканският стартъп Onyx Connect представи нискобюджетно устройство през 2017 година.
Но Onyx внася някои части за своите телефони, докато Mara казва, че целият продукт е произведен и сглобен в Руанда.
"Целият производствен процес - от дънната платка до опаковането на телефона, се извършва в новооткритата ни фабрика", каза за CNN Еди Себера, ръководител на Mara за Руанда.
Компанията очаква голямо търсене на своите продукти. Себера казва, че фабриката има капацитет да произвежда "няколко милиона телефона годишно", което се очаква да нарасне с увеличаване на търсенето.
И докато първоначалният целеви пазар е вътрешен, компанията също се надява да намери експортни пазари за своите продукти.

economic.bg

No comments:

Post a Comment