Adsense-top

Срам нямат никакъв: Линейка с плакати на ГЕРБ се появи в Добрич...

Линейка със залепени на стъклата плакати на ГЕРБ се появиха по улиците на Добрич. Това става ясно от сигнал на граждани до редакцията на Actualno.com.
Оказва се, че от партията са открили оригинален начин за предизборна агитация - наета линейка от "МБАЛ Добрич" на името на депутатите от ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев, който беше кандидат за вицепрезидент, когато Цецка Цачева се бореше за поста на държавен глава.
След подаден сигнал до Общинска избирателна комисия (ОИК) Добрич от Мирослав Балчев от ПП "Възраждане" за извършено нарушение от местна коалиция ГЕРБ (СДС) за злоупотреба с медицинско оборудване и използването му за предизборни цели от страна на кандидата за кмет на Добрич Надежда Петкова, се оказва, че проблем няма.
В решение на комисията от 21 октомври е посочено, че линейката е наета от 15.10.2019 г. до 25.10.2019 г. срещу заплащане за извършване на профилактични прегледи и че тази линейка е е част от услугите, които предлага "МБАЛ Добрич": "По искане на ОИК Добрич, Местна коалиция ГЕРБ (СДС) предоставя отговор, който е заведен в ОИК с вх. № 214/20.10.2019г.
Видно от същият е предоставен договор за услуга сключен на 14.10.2019г между Пламен Иванов Манушев и Даниела Добрева Димитрова от една страна и "Многопрофилна болница за активно лечение-Добрич" АД от друга страна, по силата на който линейката собственост на "МБАЛ Добрич" АД се ползва срещу заплащане за извършване на профилактични прегледи на граждани за периода от 15.10.2019г до 25.10.2019г.
Тази линейка е част от услугите, които предлага "МБАЛ Добрич" АД." По думите на граждани на Добрич от линейката са били раздавани агитационни материали на ГЕРБ.

Източник: Actualno.com

No comments:

Post a Comment