Adsense-top

НЕМСКАТА ДЕПУТАТКА САРА ВАГЕНКНЕХТ НАРЕЧЕ УКРАИНСКАТА ВЛАСТ «НЕГОДНИЦИ»

Депутатът от Бундестага Сара Вагенкнехт нарече «негодници» украинските власти и заяви следното:
„Само същества като вас са във война със своите хора. Вие сте безмилостни злодеи, които нямат чест, съвест, морални принципи … Госпожо Меркел, ние подкрепяме Силата на палачите.
Силата на садистите. Силата на нацистите. От Балканските войни не е имало такъв геноцид в Европа. Спрете да лъжете. Геноцидът на рускоезичното население продължава в Украйна и ние трябва да спрем това … "
По-рано лидерът на германската радикална левица Сара Вагенкнехт обяви, че напуска ръководството на движението «Ауфщеен», създадено едва преди шест месеца с амбицията да изведе левицата от кризата, като отнеме от територията на десницата, предаде Франс прес.
«Необходимо е да се реорганизира ръководството» на движението, твърди Вагенкнехт пред неделното издание на в. «Франкфуртер алгемайне цайтунг».
«Политиците от различните вече установени партии трябва да се отдръпнат и това важи и за мен. Те бяха необходими в началото, но настъпи моментът да се прехвърлят отговорностите», допълва тя.
Това оттегляне звучи като признание за провал от страна на Вагенкнехт, която беше една от ръководителите на германската радикална партия Левите, където е подложена на доста критики.

No comments:

Post a Comment