Adsense-top

Пловдивски прокурор: Ромuте масово карат без книжки, не съм виждал от тях в учебните коли

Митко Дебелаков - бащата на Огнян, който е обвинен , че е предоставил автомобила си на пияния му син, е закупил колата ковчег срещу бартер.
Мъжът е работил в автоморга.
Там е харесал колата и е решил да я закупи.
Тъй като нямал парите – 800 лева, е предложил на работодателя си да я изплаща от заплатата.
Така Николай Райчев е предоставил ключът на Митко.
Последният е закарал превозното средство пред дома си, макар да няма книжка.
Според свидетели по делото, синът му Огнян, често е карал колата, дори в злополучния ден е завел автомобила на автомивка.
Вечерта отново е седнал зад волана на превозното средство. По думите на обвиняемия Митко Дебелаков, синът му е откраднал ключа докато спи или, е извадил тайно дубликат.
„Това не е така. От свидетелските показания, ключът за Опела е бил на контакта. Имаме сведения, че водачът и друг път е шофирал. Това е масова практика сред ромското общество в гетата – да шофират без свидетелства за правоуправление. Лично аз никога не съм виждал представители от малцинствата в учебни коли, а вие?” попита прокурорът по делото Георги Пенев.
В болницата е бил разпитан един от оцелелите – Жоро Илиев. Той е разказал, че само Огнян е шофирал колата. Били пияни, когато 19-годишният Дебелаков предложил да отидат за още алкохол.
Колата е официално регистрирана на жена – Делка Ангелова. Същата я предала в автоморгата, от където е закупена от Митко.
„Защо не е проверена фирмата или жената? Защо се поставя под отговорност моя клиент, като дори няма данни той да е собственикът? Няма доказателства дали той действително е дал ключовете, дали по това време е спал и дали е знаел какво върши сина му”, каза пред съда защитникът на Митко – адвокат Желев.

Източник: PlovdivNow

No comments:

Post a Comment