Adsense-top

Путин: Може да ви разочаровам, но не се вълнувам от речта на Тумберг. Някой използва деца за личен интерес и заслужава да бъде осъден

Руският президент Владимир Путин заяви в сряда, че не споделя всеобщото вълнение от речта на 16-годишната екоактивистка Грета Тунберг пред ООН миналия месец, предаде агенция Ройтерс (Reuters).
Шведката развълнува срещата на върха в Ню Йорк,
когато осъди световните лидери, че не успяват да се справят с климатичните промени, изразявайки възмущението на много нейни връстници с въпроса: „Как смеете?”.
Путин, председателстващ сесия на енергиен форум в Москва, заяви: „Може да ви разочаровам, но не споделям всеобщото вълнение от речта на Грета Тунберг”.
„Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложен и различен и …
хората в Африка и в някои азиатски страни искат да имат същия жизнен стандарт, както в Швеция”,
каза руският държавен глава.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп откровено се подигра на Грета Тунберг, а канадският депутат Максим Берние я нарече алармистка и психически нестабилна. 
Самата Тунберг пък отвърна, че подигравките показват, че посланието ѝ е станало „твърде силно, за да се справят с него”.
Владимир Путин е категоричен, че трябва да се подкрепят младите хора, които обърнаха  внимание на екологичните проблеми, но отбеляза:
„Когато някой използва деца и тийнейджъри в служба на личен интерес, той заслужава да бъде осъден”.
„Сигурен съм, че Грета е мило и много искрено момиче. Но възрастните трябва да направят всичко възможно, да не въвличат децата в такива екстремни ситуации”.

Източник: Вести.бг

No comments:

Post a Comment