Политолог обясни как Мая Манолова ще спечели балотажа

Политолозите Георги Харизанов и Мария Пиргова влязоха в словесен сблъсък в ефира на bTV, анализирайки предварителните резултати от изборите.
„На какво ще спечели БСП, на шах ли? БСП през 2015-а година бяха в много лоша позиция, нормално е сега да имат малко по-висок вот“, коментира Харизанов.
„Хората, които не са отишли до урните до този момент, няма да отидат. Тези, гласували за арх. Борислав Игнатов и Борис Бонев по-скоро ще останата пасивни, тъй като не припознават свой фаворит на балотажа.
Тези избиратели са хора с претенции, няма да гласуват просто за по-малкото зло“, добави членът на Института за дясна политика.
„Мая Манолова е лява кандидатура, но ще бъде подкрепена от либералното дясно. Мисля, че избирателите на Игнатов и Бонев ще гласуват за г-жа Манолова на балотажа“, контрира Пиргова, като констатира, че Йорданка Фандъкова е уморена и изхабена.
„Не знам откога г-жа Пиргова е кондиционен треньор“, посече я остро Георги Харизанов.
Истината е някъде по средата.
Харизанов ловко пропусна купения вот, който никак не е малко. Пропусна факта, че Фандъкова е получила двойно по-малко гласове отколкото на миналите избори.
Съзнателно се разсея и забрави, че „Да, България“ още в началото на изборната кампания заяви, че ще призове членовете си и симпатизантите да гласуват за Манолова, тъй като целта им е да се махне ГЕРБ от властта.
Гласувалите за Бонев също искат промяна.
Ако тези хора си останат вкъщи, означава, че дори печелейки, Фандъкова губи. Те ясно показаха, че не я искат. И ще управлява с една осма от гласовете на столичани.
Ако излязат да гласуват, Манолова ще победи!

Източник: Истината.нет

No comments:

Post a Comment