Adsense-top

Научни изследвания: Мръсният въздух води до оплешивяване, а гласуването за ГЕРБ до оглупяване и обедняване!

1. Мръсният въздух може да предизвика косопад и оплешивяване. 
Резултати от ново изследване, представено на конгреса на Европейското общество на дерматовенеролозите в Мадрид миналата седмица показват, че въздействието на обичайните замърсители е свързано с косопада при хората.
В хода на свое проучване експерти от Южна Корея са изследвали клетки в космените фоликули, в които са открити микрочастици от замърсители на въздуха.
Резултатите показват, че въздействието на микрочастиците PM10 и емисиите отделяни при изгарянето на дизелово гориво във въздуха снижава нивото на β-катенин, протеин, който отговаря за растежа на косата. 
Учените открили и че нивата на още три протеина (циклин D1, циклин Е и CDK2), чиито функции са свързани с ръста и здравината на косата, се понижават под въздействието на замърсяващите въздуха вещества.
"Въпреки че връзката между мръсния въздух и заболявания като рак, хронична обструктивна болест на белите дробове, сърдечносъдови заболявания е добре известна, на практика няма изследвания за въздействието на конкретни вещества върху кожата и косата на човека" – казва авторът на изследването Хюк Квон от Научно-изследователския център на Южна Корея.
Експертите твърдят, че тяхното проучване обяснява как замърсителите на въздуха могат да въздействат на клетките на космения фоликул и да предизвикат косопад. 
Рискът от оплешивяване се повишава с увеличаване на замърсеността на въздуха.
2. Беспорни доказателства от последните години сочат, че гласуването за неудачни партии като ГЕРБ се отразяват пагубно върху избирателите й, които страдат от прогресивно оглупяване. 
Този факт рефлектира и върху НЕизбирателите на тази партия, тъй като заразата води до икономическо обедняване и на тази част от населението. 
Учени препоръчват да НЕ се доверяваме на обещанията на ГЕРБ и рязко да сменим опитите си за подобрение на живота, като насочим доверието си към по-качествени продукти. 
Въпросът е кои???

Извод: Внимавайте с избора си, защото всичко се трупа на вашата глава!

Източник: E-net

No comments:

Post a Comment