"Стратегията" е само първа стъпка... После предстои "приватизация" на социалните служби... Направо частни феодали ще имат лиценз за децата ви...

Приватизацията на норвежките служби за социално подпомагане на деца, която се случи по време на червено-зеленото правителство, сега води до това, че големи международни компании правят милиарди от тази дейност.
Службата за закрила на детето внезапно се превърна в милиардна индустрия.
От Pål Steigan – 4 ноември 2014 г.
           Седем частни играчи са спечелили 550 милиона от услуги от частни социални помощи през последните пет години. Сред тях са капиталовите фондове в Лондон и Wallenberg Group в Швеция.
Dagsavisen пише през ноември 2009 г.:
     След като червено-зеленото правителство влезе в длъжност през 2005 г., покупките на общините от частни фондации и организации са се увеличили от 9,7 млрд. норвежки крони до 14,6 млрд. норвежки крони. Това показва собствената отчетност на общините пред държавата (цифрите на KOSTRA).
     И Dagsavisen заявява, че има толкова много закупуване на частни грижи в общините с червено-зелен борд, както при тези със сини кметове. Дори червено-зелената „витрина“ Тронхейм увеличи покупките на частни услуги от 390 милиона норвежки крони на 554 милиона норвежки крони през този период.
     550 милиона печалба от социални грижи за децата.
     Последните пет години на червено-зеления борд, седем търговски участници в службата за социални грижи за деца имаха печалба от 550 милиона норвежки крони. Това установява Aftenposten, а вестникът пише:
   Защитата на децата се превърна в големия бизнес. … Всичко, от фондове в Лондон до фамилия Валенберг в Швеция, е осъзнало, че има пари, които да се спечелят от норвежката служба за социално подпомагане на деца.
През последните години големи чуждестранни корпорации превзеха Норвегия.
     През 2013 г. норвежката дирекция за децата, младежта и семейството е закупила институционални обекти за 1,3 милиарда норвежки крони от частния сектор. Освен това общините купуват директно от частни лица. Aftenposten показва в таблица кой е този, който се придържа към печалбата в службата за закрила на детето.
     Argan Capital е базираната в Лондон инвестиционна компания, която разказва за своя бизнес модел на собствените си уебсайтове: „Argan Capital се стреми да направи възможно най-голяма печалба чрез внимателен подбор на бизнеса.“
     Следователно Норвежката служба за закрила на детето е внимателно подбрана, за да осигури възможно най-голяма печалба.
     Компаниите Aberia имат Scandia Healthcare като техен най-голям собственик (49,96%). И кой притежава Скандия? Да, компанията Norlandia Care Group, която е изградила частни детски градини и капитали от данъчния рай на Джърси. Norlandia вече е част от AdolfsenGroup, която има оборот от 2,5 милиарда и 6000 служители. Подобно на Norlandia, Aberia е спонсор на Световния ден на достойнството на принца Haakon, и аз не бих се изненадал, ако и те не бяха клиенти на First House.
     Екипът на Olivia AB е шведски гигант в сферата на частните грижи. Компанията има оборот от 2,26 млрд. шведски крони. Investor AB е инвестиционното дружество на семейството на Wallenberg и е чудовищен в шведския бизнес и промишленост със собственост в, между другото, SEB, Atlas Copco, ABB, AstraZeneca, Ericsson, Electrolux, Sobi, Saab, Wärtsilä, NASDAQ OMX и Husqvarna.
     И, разбира се, целта им е „да създадат здрава дългосрочна възвращаемост за акционерите“.
превод: Екип Национална група „Не на стратегията за детето 2019-2030!“
 Към оригиналната статия: https://steigan.no/2014/11/barnevern-er-blitt-big-business-under-de-rod-gronne/?fbclid=IwAR2Tgh6rkMWqwAzIH5JlwFDJVSxGJ3W9GS-bzAuFmO_8JhF27PMib3pWs2M#comment-22686
You tube канал: НАЦИОНАЛНА ГРУПА НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО 2019-2030!

Проект на Национална група „Не на стратегията за детето 2019-2030!”

No comments:

Post a Comment