Adsense-top

Борис Бонев призова да се гласува срещу "старите районни кметове"...

Борис Бонев, кандидатът на "Спаси София" за градоначалник на столицата, който получи 47 936 гласа - 10.77% на вота в неделя, призова на балотажа да се гласува срещу старите районни кметове. Всички те са от ГЕРБ, а противниците им са от ДБ, БСП и независими.
Искам нови районни кметове, при които ако отида да им предложа създаването на нова автобусна линия, даваща удобни, бързи и редовни връзки на живущите, да срещна отворена врата, заяви Бонев.
Публикуваме пълния текст на неговата позиция:
"През годините имахме нещастието да комуникираме с много районни кметове от партия ГЕРБ. Общото между тях беше искреното нежелание да работят в полза на хората. Многократно сме коментирали фрапиращите действия на кметовете на Лозенец, Триадица, Красно село, Овча Купел, Люлин, Изгрев, Слатина, Възраждане, Надежда, Панчарево и кой ли не.
Присъствал съм на срещи с тях или на обществени обсъждания и винаги съм се възмущавал на пасивността и пълното съобразяване с волята на "големия" кмет. През последните години нито веднъж не видях тези хора да излязат и да застанат с достойнство, за да защитят живущите в районите им. Няма как днес да очаквам, че те рязко ще се променят и ще започнат да работят по нов начин. Дали опонентите им на балотажите са по-подготвени - някой да, други едва ли, но е необходима промяна.
Искам нови районни кметове, при които ако отида да им предложа създаването на нова автобусна линия, даваща удобни, бързи и редовни връзки на живущите, да срещна отворена врата. Вместо да ми се задават глупави въпроси като "Откъде сте сигурен, че в другия край на София няма нужда от по-важна линия?". Искам борци за районите си, а не прислуги на Московска 33. Защото на хората им омръзна партийната послушност да е по-важна от качеството на живот и доброто управление."
От "Спаси София" обясниха защо са категорично против преизбирането на изброените районни кметове:
"Г-жа Фандъкова обеща промяна и като доказателство номинира всичките си сегашни районни кметове за по още един мандат. Кметове, които доказаха, че не се справят. През годините се опитахме да работим с част от тях, но почти винаги срещахме стена от незаинтересованост, некомпетентност и пренебрежение на добрите идеи. Ето нашите аргументи защо НЕ подкрепяме сегашните кметове на:
❎ ЛОЗЕНЕЦ
Закриване на трамвай №6 в Лозенец, с активното участие на г-н Дреков
Неспособност за решаване на проблемите в кв. Витоша
Ужасното състояние на тротоарите и продължаващото презастрояване
❎ ТРИАДИЦА
Пренебрежение към проблемите на кв. Манастирски ливади и неслучилата се детска градина
Нищоправенето за ключовия бул. Тодор Каблешков
Трагичното състояние на тротоарите и хаосът с паркирането в Стрелбище и Иван Вазов
Неотзивчивата и незаинтересована администрация на района
❎ ОВЧА КУПЕЛ
Множество частични изменения на ПУП, прокарани под масата и презастрояването в квартала
Липсата на диалог с гражданите и отказ за достъп до информация
Нулеви действия по изграждането на парк Кукуряк, обещан преди много години
❎ СЛАТИНА
Катастрофалното транспортно обслужване и отказ да подкрепи предложението за линия 194
Лошото състояние на инфраструктурата в Редута, Гео Милев и Слатина
Непрозрачност и липсата на желание за работа с граждани и инициативните комитети
❎ ПАНЧАРЕВО
Липсата на стъпки за изграждане на канализация, заради което езерото е пълно с фекалии
Основни пътни артерии се кърпят, а вътрешните улици остават без асфалт
Занемарени са стадиони, които вместо да се ремонтират, биват разпродавани
❎ ИЗГРЕВ
Продължаващо презастрояване на квартала с огромни жилищни комплекси
Катастрофалното състояние на междублоковите пространства и детските площадки
Становището му във връзка с трамвайното трасе по ул. Никола Габровски

Кандидатите, които се явяват на балотаж срещу сегашните районни кметове в тези райони са независими, десни и леви, но това не би трябвало да е водещо, когато избираме управленец, администратор с визия и почтен човек.
Балотажът и районните кметове са много важни. Призоваваме ви да излезете да гласувате, за да не може други да гласуват вместо вас, срещу 50 лв. Подкрепете онзи кандидат, който има история в битките за града и квартала и предлага идеи, а не само цвят на партийната си книжка. Ролята на районните кметове е част от необходимата промяна, за която се борим, изграждайки община, партньор на гражданите. Ако такива няма, в бюлетината има и опция "Не подкрепям никого"

Източник: Офнюз

No comments:

Post a Comment