Adsense-top

Ден след изборите Фандъкова & Здравков разрешиха два нови вебостъргача на бул. "Т. Александров"!

Два нови 75 – метрови сгради е разрешил веднага след изборите, ден след изборите, главният архитект на София – арх. Здравков. 
Както се казва – екипът на „графиня“ Фандъкова започне за жъне!
И двата обекта са по бул. „Тодор Александров“ – единият на ъгъла с ул. „Шар планина“, а другият – на ъгъла с ул. „Царибродска“.
И в двата случая са ползвани по доста извратен начин изключения от закона за надвишаване на плътността и интензивността на застрояване – чл.27 ал.3 от Закона за устройството на територията, дето според „графиня“ Фандъкова & Здравков бил причинил всички злини в столицата и нямало да се прилага вече.
А сградата на ул. „Царибродска“ – от предвидените 10 етажа по действащия план, абсолютно незаконно е станала на 25 етажа!
Едната постройка е с 5, а другата с 14 сантиметра по -ниска от 75 метра, въпреки че отворените от арх. Здравков „вратички“ в закона допускат много по-голяма височина. 
Причината за тази въздържаност е, че плановете за сгради с височина над 75 метра се одобряват от Столичния общински съвет, а не от главния архитект, т.е. ще има публичност и обсъждания, които не са желани.
Защо бе, „графиньо“ Фандъкова? Защо бе, Здравков? Нали ги бяхте заковали тия „врати“ в законите, бе!
Така ли си почвате новото мандатче, че даже и не изчакахте от кумова срама и седмица, а още на първия ден след изборите – я метнахте брутално.
Гешев, ти си! А да те видим колко си ербап, че нямало да има недосегаеми!

Източник: Afera.bg

No comments:

Post a Comment