Adsense-top

US ПОСЛАНИЧКАТА У НАС СРАВНИ 10 НОЕМВРИ С «НАЙ-СЛАДКОТО НЕЩО»

През тази вечер преди 30 години свободата събори портите в Източна Европа — с тези думи посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа представи премиерата на филма «Най-сладкото нещо», с който американското посолство отбелязва историческата годишнина от падането на Берлинската стена.
«Преди 30 години — точно в този час — хиляди хора се събираха до Берлинската стена.
Скоро Стената започна да се руши. През следващите две години приключиха десетилетия на комунистическото управление в Централна и Източна Европа, включително и тук, в България.» — напомни посланичката.
Припомняме, посланик Мустафа пристигна в страната ни на 16 октомври, а на 18 октомври връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев, а след това като свой първи официален акт положи венец пред Паметника на Незнайния войн в  столицата заедно с военния аташе полковник Шанън Джонсън и съветника по административните въпроси и бивш сержант от морската пехота на САЩ Гари Андерсън.
Първото й посещение извън София беше в националната ни светиня — Рилския манастир.
Макар че само от три седмици изучава езика, тя заговори на български в 2-минутното видео, с което представи семейството си — своя съпруг Равниш и двете им дъщери Ариана и Ашли.
«За нас е чест да представляваме Америка в тази страна, известна с богатата си култура и история. Ще се радваме да се запознаем с българи от всички краища на България. Впечатлена съм от хилядолетната история на България, от магията на фолклора, от силата на българския дух.» — сподели Херо Мустафа.

News.bg

No comments:

Post a Comment