Новата опорка на ГЕРБ: Цuганскuят вот не решавал София... Защо тогава купихте 91% от него...

"От този сбирток около Мая Манолова много са се въртели и около мен. 
Един от тях ми поиска три милиона да ни помогне за първия тур. 
Името ву започва с "Б". Казах му, че нямам такива пари, а той ми вика – ще вземеш от Цветелина. Казах му – хайде си…"
 Това заяви министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването "Тази сутрин" по БТВ. "Всеки знае, че в София ромските гласове не могат да променят нищо. Но сега какво подготвят - няколко групи роми ще бъдат снимани как отиват под строй да гласуват за Фандъкова и това ще бъде качено в мрежите. За да може, видите ли, как е подменен вотът в София. Знам ги тези хора. Но те друго не могат да измислят", обясни премиерът.
Той обаче не обясни дали хората на Мая и ще пуснат бюлетини за ГЕРБ, защото огромното циганско надмощие всъщност се разбра след преброяването. 
Не става ясно и защо, след като ромският вот "не е решаващ", ГЕРБ така неистово купиха всичко, стигайки до 91% - нещо невиждано на други избори.
По думите му, възмутен човек от екипа на Манолова споделял с него какво се готви за балотажа в София.
Партийната битка приключи миналата неделя. И резултатът е категоричен – в София ГЕРБ:БСП – два пъти разлика. В страната ГЕРБ е категорично на първо място с 1807 общински съветници, а БСП е под ДПС. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за БТВ. Даже в Русе и Плевен също сме първа политическа сила, изтъкна той.
Той обаче пропусна да отбележи, че преди имаха 28 областни центъра, а сега се борят за 14. Т.е. ГЕРБ брутално губи позиции навсякъде. Народът ги наритва лека полека.
Да не забравяме, че предишните местни избори бяха след управление на БСП и ДПС. Управлението и работата намаляват популярността, посочи Борисов.
Колко хора изгоних – всичко това се превръщат във врагове или поне в хора, които играят срещу ГЕРБ. Там, където проветрихме партията, нямаше достатъчно време да наложим новите хора.
Не ми иска да мисля така, не би му правило чест, отговори Борисов на въпрос дали зад това стои „дългата ръка на Цветан Цветанов“. Слез изказванията си за ДПС той обиди мен, обиди партията. Виждате как се бият с ДПС, в Кърджали стигнаха до кръв, изтъкна Борисов.
В неделя мисля, че разумът ще надделее в София. От една седмица чакам някой журналист да изкопчи от нея коя листа е подкрепила и кандидат ли е на БСП, каза лидерът на ГЕРБ.
Веднъж завлякоха прокуратурата с аферата „Костинброд“. Сега какво са измислили за неделя. Всеки знае, че в София ромските гласове не могат да променят нищо. В неделя ще се снимат роми как гласуват под строй за Фандъкова и това ще се пуска в социалните мрежи, разкри Борисов.
Аферата "Костинброд" обаче е пример за "политически чадър". 400 хиляди бюлетини, подредени по градове, бяха изкарани "вторични суровини", а организаторът - Росен Желязков бе покрит от прокуратурата. После го направиха министър за награда.
Хората на БСП във ВСС гласуват за Иван Гешев, а Мая Манолова призовава да се подкрепи протестът срещу Гешев. БСП си мълчат, посочи премиерът.
За карикатурите на Комарнитски Борисов каза, че се радва, че е разкрил едно работно място. Защото е главен герой на карикатурите му.
Премиерът каза, че се вслушва в критики и разкри, че Илиян Василев, емблематично лице за десницата, често му пише есемеси. И го поздравява.
Бойко Борисов отговори и на въпроси, свързани с прословутите ремонти в столицата.
"Каква помиярна яма беше този Граф, докато управляваше синьо-червената мъгла! Защо не го показвахте преди този Граф! Сега е фантастичен!", развълнува се примиерът.
Бойко Борисов каза, че на следващите местни избори кметът трябва да предложи неща като забрана на камините и печките на твърдо гориво, жесток данък върху старите автомобили, забрана за коли в центъра. "Не само да говорим как е на Запад, но и да го направим!", каза Борисов.
От думите на Борисов стана ясно, че изгоненият от България руски дипломат е опитал да вербува началник на българска специална служба.
"За щастие човекът е изключително верен на Родината си и веднага дойде да ми каже, оттам нататък си направихме всички мероприятия", заяви Борисов.
Путин ме познава добре, знае че не се подавам на натиск и не изгоних руски дипломати, когато всички гонеха. Но когато дипломат на висок пост го хвана да вербува мои началници, мигновено го парирам. Ако пратя шпионин да вербува някой от началниците на служби на президента Путин, гоненето ще му е малко наказание, каза още премиерът.
За избора на нов главен прокурор
Не подкрепям протестите срещу избора на Иван Гешев, каза премиерът.
"Аз принципно не обичам протестите. Ако мога да предотвратя, винаги се съгласявам, отстъпвам, за да не изкарваме хората на улицата и да затрудняваме движението", обясни той.
Борисов подчерта, че за него не е проблем изборът на Гешев за главен прокурор.
"Защото с Христо Иванов така променихме навремето закона, че съдиите да си избират съдиите, а прокурорите - прокурори. Сега трябва да го спазваме. Когато говориш за върховенство на закона, а не спазваш закона, малко е двулично. Казано е в изборния ден не се агитира, не се внушава. Президентът е внуши, че аз съм имал огромна квота във ВСС. А всъщност ГЕРБ чрез своите професионалисти, които е предложил през парламентарната квота, са трима човека от 24. С толкова човека е гласувала и партията на президента Радев. С трима човека за Гешев. Е, защо е това внушение в деня на изборите?", допълни премиерът.
"Иначе завчера се чухме, предстои среща на върха в НАТО. Разбрахме се, ще се видим заедно с двамата вицепремиери, външния министър и военния министър, преди да заминат. Той ще води българската делегация, за да си уеднаквим позицията", обясни Борисов.

Източник: Интернет

No comments:

Post a Comment