Перничанин показа на ВИДЕО как водомерът му се върти като луд при воден режим... Бойко кешира от въздух!

Ето какво се случва с вашия водомер когато водата идва и изтласква въздуха в тръбите.
За съжаление започнах да снимам накрая иначе скоростта на въртене беше в пъти по-висока .
Ха честити нова цена на водата – ползваш кубик, а плащаш пет .
Това написа в социалната мрежа перничанинът Борислав, като публикува клип, на който се вижда как за броени секунди стрелката на водомера превърта.
Защо перничани плащат повече вода при условия на воден режим? Ето какво отговори новият управител на ВиК Перник Борислав Иванов:
По думите му въздухът в тръбите оказва незначително влияние върху сметките. Но по-големият проблем е, че служителките от отдел „Инкасо“ не са обикаляли от месеци и не си отчитали навреме водомерите.
„Например, едно домакинство всеки месец му се пишат по 20 кубика вода. В един момент инкасаторкта идва декември месец, прави справка и се оказва, че те са навъртяли повече и изравнителната става 80 кубика. След това през януари сметката пак е 20 кубика“, казва Борислав Иванов пред ТВ Кракра.
Той съобщи, че е взел мерки своеволията да бъдат прекратени, освободил е шефката на Инкасо и е назначил друга. Предстои да събере на среща и всички служителки на отдела, както и да върнеп рактиката абонатите да се разписват при всяко отчитане на водомерите.
В същото време обаче днес стана ясно, че действително масово има раздути сметки в Перник.

Източник: За ПерникNo comments:

Post a Comment