Adsense-top

По Гьобелс и Боко: Националните телевизии забравиха за кризата с Перник и с боклука. Тема номер едно е Президентът!

Страната ни се тресе от поредица сериозни скандали предизвикани от хаотичното и безхаберно управление.
Цял един град е оставен без вода, защото властта не взе мерки заради изборите, въздуха е толкова замърсен, че вече е опасен за здравето на хората, тонове с боклуци от целия свят безпрепятствено влизат в страната ни, комисията по хазарта и финансовото министерство с години са проспивали явни нарушения, а телевизиите обсъждат …. президента?!?
Сутрешните блокове на националните телевизии БТВ и НОВА си приличат все едно са правени от един режисьор. Водещата тема в най-гледаното време и по двете телевизии е скандала с огласените СРС-та на президента Радев.
Темата определено е важна, но на фона на всички други скандали и двете медии и обсъждат само нея и и отделиха близо час.
БТВ поканиха бивш конституционен съдия надълго и нашироко обясняваше как СРС-тата не били СРС-та, как нямало проблем да се подслушва президента, нямало значение, че записа е преди много време, как в пряката реч на записа се виждало нарушение на закона и как Гешев бил прилагал румънския моделна разследване на всички управляващи.
Водещия Хекимян слушаше в овчи възсторг и не попита защо ако прокуратурата разследва всички управляващи не обърне внимание на записа “Ако, Ваньо”, къде Борисов като премиер очевадно нарушава закона и осуетява митническа проверка.
Следващият гост бивш военен министър стигна още по-далеч в опитите да внесе допълнителни внушение за евентуална измяна на президента, като напълно неадекватно обвърза назначаването на Десислава Радева преди 4 години със …… шпионския скандал преди седмица. Бившият министър Ненков стигна невиждани висоти на фантазията като обяви, че президента Радев искал преврат, сваляне на правителството и еднолично управление?!?
НОВА също приоритетно отрази темата за подслушването на президента и евентуалната му измяна. Да не рискуват да говори някой непредубеден гост от телевизията решиха да играят на сигурно и поканиха бившия президент Росен Плевнелиев. За да спазим добрия тон неговите медийни изяви ги оставяме без коментар.
Притеснение буди избирателността на уж безпристрастните национални медии при отразяването на големите скандали и истински важните теми в страната. Най-дискутираните теми в социалните мрежи не намират място в новинарските емисии. Странна амнезия обзе телевизиите за отговорните за водната криза в Перник. С ареста на министър Нено Димов темата бе приключена и не се потърсиха отговори от Лиляна Павлова за едни 32 милиона лева дадени преди 3 години. Не се потърси вина в областната управа отложила превантивните мерки заради изборите. Не се потърси за отговори и Кирил Войнов – отговорника за язовирите в страната, когото телевизиите каниха миналата година да успокоява, че всички язовири са ок. Не се потърси отговорност и от правителството похарчило 500 милиона лева именно да няма такава криза. Темата за незаконно внесените боклуци и кой е отговорен също не е важна, защото неудобни въпроси трябва да се задават на управляващите, а по тази тема няма как да са виновни комунистите или лошото време.

Източник: ВарнаХот

No comments:

Post a Comment