Борисов: Poмuтe обичат Бойко, защото им осигуряваме работни места. Те имат право да гласуват повече за нас!

„Много съм огорчен от нашите приятели, трябва да престанем да ги наричаме „десница“.
Това са бившите деца и внуци на комунистическата номенклатура“, каза Борисов, като имаше предвид лидерите на „Демократична България“, част от които на втория тур на изборите дадоха своята подкрепа на гражданския кандидат Мая Манолова .
И се обърна гневно към залата. „Те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов? Искаш ли да ти кажа Росене, обърна се той към седящия на два метра пред него бивш държавен глава, понеже си по-умен и интелигентен от мене, това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия. Тя сега работи с нейните сателити“, отбеляза Борисов като гласът му добиваше ледени нотки.
„Циганите обичали Бойко“, цитира той медийни заглавия, в които бяха извадени разпечатки от гласуването в ромските секции, където се вижда, че ромският вот за ГЕРБ превъзхожда в пъти този на останалите партии. Борисов си беше подготвил големи листове с таблици, за да направи сравнение с предишни гласувания. „Накарал съм да ми изкарат данните за президентските избори, защото ми казват, че циганите обичали Бойко.
Ами обичат Бойко, защото им осигуряваме работни места, защото вкарахме 50 000 деца да учат, а не да крадат. В София, ако не са ромите, кой ще ви чисти? Метат като пчелички. Мръсната работа я вършат само те. Ние пък сме осигурили техните деца да са образовани, колкото нашите и да си изкарват честно парите. Затова считам, че има право да гласуват повече за нас!“, обобщи доволно премиерът.
И не спря дотук:. „Изкарал съм как са гласували ромите на президентските избори – 40 915 за Радев, за нашта Цецка малко над 19 000. Ако говорим за корпоративен вот, на нас още не ни е минала давността за Костинброд и чудовищната манипулация“, почти извика пред стъписаната зала Борисов.
„Тези ли са демократите, бе!“ изкрещя той, сякаш пред него не стои актива на ГЕРБ, а най-върлите му врагове.
„Това не е градска десница, те са опозицията вътре в комунистическата партия. Кога се озлобиха най-много?, зададе си Борисов въпрос и сам си отговори. Първият път те се озлобиха най-много, когато почти бяха купили „Грипен“, а ние стратегически закупихме Ф-16. В НАТО вече ни гледат по друг начин. Това най-вече ги вбеси“.
И продължи със същия напорист тон: Вторият път се озлобиха, когато дадохме 1 млрд лева за интерконектора с Гърция за втечнен газ. Балканският поток го изтъргувахме с един милиард по-евтино. Строим газови магистрали. Защо не ни подкрепиха поне сега? След ден ще водя американския посланик за види какво сме построили. Строим с гърците, строим с турците, строим газови магистрали. Кое им хареса Мая повече?! Какво избраха повече от нея?! Обикалят от телевизия на телевизия, изливат компромати, продължи премиерът.
Третият път се озлобиха, когато службите и прокуратурата хванаха за шпионаж няколко човека. Не си сдържаха нервите. Е, това вече ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова, разкри заговора Борисов.
И продължи да се пита с чувството на човек, който е изоставен от най-билзките си. „Кое не им харесва в нас? Кое им хареса в Мая повече? Мутра ли е Фандъкова или е диктатор?, обърна се той към стоящата до него кметица на София, но всъщност репликата му бе отправена към лидерите на „Демократична България“.
Борисов сам се ожесточаваше от думите си и не спираще с тирадата си срещу ДБ, сякаш за това бе извикал всичките си кметове: „Те говорят глупости, изкарват компромати и казват – ГЕРБ беше много лош с нас. С кое, питам? С това, че сме срещу Белия автобус и човека, който подкрепяше Орешарски. Защо ви дразним, че ние сме евроатлантически съюз?“, не успяваше да овладее гнева си премиерът, а кметовете зад него пристъпяха от крак на крак.
След като словесно „се разправи“ с ДБ Борисов насочи стрелите си към лидера на опозицията Корнелия Нинова: „Днес чух, че Нинова казала, че имало репресирани след изборите. Моля я, да ми ги изпрати тези хора. Ако се окаже, че е вярно, лично ще им се извиня и този който си го е позволил, ще има реакция“, закани се Борисов.
Ами Кърджали, сети се в този миг Борисов, че не е споменал драматичната битка, в която ДПС отново спечели града и областта. Какво чудо беше!,каза той, без да обясни какво има предвид, но постепенно вътрешното му напрежение спадаше.
„Аз като се почувствам виновен, давам оставка и ако не ме върне народът, си стоя у нас, каза премиерът на актива на партията.
Хората трябва да гледат, че вие милеете за тях, заръча на кметовете на ГЕРБ премиерът. По време на словото си не пропусна да отбележи, че ГЕРБ е победил в родните места на опонентите му – Крушовица, Мизия и Славяново.
„Поздравявам колегите от СДС за добрия резултат. Принципът на синия цвят задължава да бъдем заедно. Нека днес да ни видят усмихнати. Ще ви се карам и предупредя следващия път“, сети се той за какво бе срещата. По повод репликата на президента Плевнелиев, че кмета камбитов загубил Блаоевград защото не открил добре заплатени работни место, Борисов каза: не е саво това причината, но сега няма дя ви се карам.
Така заявката му, че на тази среща ще се даде знак за прочистване на партията, не се осъществи. Не стана ясно и кои са дерибеите, които толкова много го бяха ядосали в изборната нощ, когато видя, че е загубил 4 областни града.
„Принципът на синия цвят ни задължава да бъдем заедно, обобщи накрая. Не важно дали сме качили  резултатите със 100 или с 10 гласа, важно е да ги качим с качество. На добър час и карайте внимателно“, завърши традиционно словото си лидерът на ГЕРБ.

Източник: Епицентър.БГ

No comments:

Post a Comment