Кюрдите разгромиха военен конвой в Турция: убити са 79 турски войници

"Заветът"  от Добри Божилов
Кюрдите проведоха мащабна операция в Турция.
В пресата днес се появиха публикации, че бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК) са спретнали засада на турски военен конвой в провинция Агра.
Два автобуса, превозващи военнослужещи, и един бронетранспортьор «Отокар Кобра», който ги продружавал, са били  атакувани.
Първият, който публикува тази информация, беше Rojava Network. Впоследствие информацията беше потвърдена и от други медии, публикуващи видео в потвърждение.
Видеото, което редакцията притежава, но няма да публикува в YouYube, поради целенасоченото заличаване на подобни клипове и налагането на наказания на целия канал, показва унищожените превозни средства, в които в момента на обстрела е имало турски военнослужещи.
Във видеото има и епизод от евакуацията на ранените войници.
Тази операция, проведена от кюрдите срещу турската армия на територията на самата Турция, е най-силната в сравнение с предишните атаки.
За първи път Анкара губи толкова много военни, след като Кюрдската работническа партия беше обявена за терористична организация.
Турските власти все още не са коментирали информацията за нападението, но експертите смятат, че подобни действия ще се повторят, тъй като геноцидът над кюрдите, извършван от турската армия и контролираните от нея джихадисти, наскоро се е засилил.

Петя Паликрушева, БГ нюз фронт

No comments:

Post a Comment