Adsense-top

Ало, Гешев! Ще разследваш ли Боко за 27 млн. за тръба до Перник, която гърми постоянно? И още милиони ще трябват! До кога ще краде нашите пари...

"Заветът"  от Добри Божилов
Министърът на екологията Емил Димитров е получил оплакването от директора на ВиК дружеството в Перник, че новата тръба, по която се доставя вода през София към Перник, не може да се ползва пълноценно.
Министърът уточни през БНТ, че това е довело до използване на вода от яз. "Студена", предвидена за 1 месец за 10 дни.
Новият водопровод е с дължина 12,5 км и чрез него се пренасочва вода от яз.
"Бели Искър" към Перник. С изграждането му се очакваше Перник да се захранва с 800 хил. кубика вода от столицата и 300 хил. кубика от яз. "Студена".
"В момента е обраното и се точи язовирът. Местното ВиК се е видяло в чудо. Водата от София влиза с голяма скорост и гърмят тръбите.
За 10 дни похарчиха количеството вода от язовира, колкото за цял месец. В средата на лятото ще имаме проблеми, ако продължаваме така", коментира екоминистърът.
Димитров допълни: "Ситуацията е такава, че направихме един голям водопровод, който в момента има проблеми с местното ВиК, че не може да го ползва пълноценно.
Трябва да се направи резервоар, от който с нормално налягане да влиза водата в Перник. Такъв резервоар може да се изгради за 28 дни".

No comments:

Post a Comment