Adsense-top

Ако не ми вярвате за корона-вируса, ще ви накарам с автомати... Изкарвам армията, но ще ви накарам да вярвате...

"Заветът"  от Добри Божилов
Вие се подигравахте с коронавируса. Изпратих самолет, за да си прибера децата от Италия.
Демокрацията има права, но има и задължения. Така че който е измамил полицаите на КПП-ата, ще бъде санкциониран. 80% производство има вече.
Ние до този момент не сме ползвали армията ,за да не създаваме психоза, да не създаваме такова усещане.
Полицаите изнемогват, затова сега им даваме пари. Обаче като излезе армията с шмайзерите, вече не е красива работа. И психическото здраве на хората ни е важно. Това коментира Бойко Борисов.
Ако знам, че на 13 май ще свърши тази криза, ще мога да дам безвъзмездно пари на хората, да си купим изборите  – то звучи много хубаво. Що да не получат. Еми 7 милиона човека по 350 евро или долара да им дадем колко прави? Това са около 3,5 млрд. – толкова искате да раздадем.
В момента даваме безвъзмездна помощ и на лекарите, и на полицаите и пазим възможността, ако продължи кризата, да имаме ресурси. Това че пазим парите, не е лошо, а обратното. Трябва да се притеснявате, ако сега раздавахме на калпак масово пари. Защото това е лош стопанин, посочи той.
Опитваме се да се оправяме с парите, които имаме и да не оставяме заеми за следващото поколение, допълни Борисов.
Трябва да се помисли за много по-тежки санкции за шофьорите, употребили наркотици. Това коментира  Борисов по повод жестоката катастрофа, в която загина журналистът Милен Цветков. Навръх Великден той бе пометен на пътя от 22-годишен шофьор, употребил дрога.
„Трябва да се помисли за много по-тежка санкция за употребилите наркотици. Досега те минаваха в друга теория“, посочи премиерът.
„Безспорно много тежък, гаден… Каквото и да кажеш за този инцидент е лошо. Бог да го прости“, продължи Борисов.
По думите му от случилото се трябва да се изведат поуки, тъй като винаги е имало проблем с шофьорите, които карат дрогирани. „Особено ако са смесвали наркотици“, допълни премиерът.
По повод идеята за младите шофьори да има ограничение да карат не толкова мощни коли, Борисов отговори така:
„Всички промени в законите бихме инициирали, бихме подкрепили, но и със скутери правят катастрофи“
Да сме в чакалнята на Еврозоната е добре, защото тогава всички банки у нас, заедно с европейските ще са под надзора на Банковия съюз. Така че не може да стане никъде нищо. Те затова го направиха така, за да може общите пари да бъдат под контрол в цял ЕС. Това дава гаранция за абсолютната прозрачност на всички банки. Това обясни премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на репортер от телевизия 7/8.
За мен предимствата от това да сме в еврозоната са многократно повече от някакви имагинерлни мнения за членството. Т.е. въпросът дали е добре да сме в еврозоната изобщо не бива да се поставя под съмнение, коментира финансовият министър Владислав Горанов.
По-важното нещо е какво е възможно да вземе България преди още да е влязла в еврозоната е това, което вече се случи в Дания и Хърватска. Това е одобряването на слапови линии между централните банки на тези две държави, които са извън еврозоната, и Европейската централна банка. Също БНБ е подала подобно писмо към ЕЦБ и очакваме положително развитие.
Така БНБ ще може да предоставя лева на ЕБЦ и да получава по фиксирания курс евро. Това е най-малкото гаранция за стабилност на валутния борд, който макар да е обезпечен, си остава един механизъм на фиксиран курс, който в ситуация на криза трябва да е максимално защитен, обясни министърът.

No comments:

Post a Comment