Всички институции, начело с Гешев, нахлуха в "Хиполенд", след като шефът подкрепи протеста... НАП, БОП, Иконпол - всички бухалки заедно...

"Заветът"  от Добри Божилов
Масирана проверка започнаха властите срещу веригата магазини за играчки Хиполенд ден след като собственикът ѝ обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал лошо от сълзотворния газ на полицията.
Около 20 служители на НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция "Надзор на пазара" са отишли рано тази сутрин в базата на веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни пък са влезли в магазините им за играчки.
Проверката продължава и в този час.
Щурмът идва часове след като агенция ПИК публикува текст под заглавие "Хиполенд" - детмаг или машина за протести".
Все още нито една държавна институция не е съобщила информация за акцията. От НАП потвърдиха само, че на място има техни екипи.
Часове след протеста на 2-ри септември, когато полицията разгони протестиращите с бой и сълзотворен газ, собственикът на веригата Мариан Колев обяви, че 17-годишният му син му е бил обгазен с химическо вещество и е бил на косъм да загуби зрението си.
"Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни", написа тогава Мариан Колев.
Служители на веригата магазини участват активно в протестите, като в предишни дни те бяха на площада с тениски с логото на компанията. Те са категорични, че са там по собствени убеждения. Още в деня на първото си групово участие в протеста е разбита витрината на магазин на "Хиполенд" в Пловдив. Нищо не е откраднато.
Всички институции имат право да правят проверки за спазване на закона и правилата. Но един ден след поста ми за полицията да дойдат три институции... ми е малко странно да има такива съвпадения. Така собственикът на веригата за детски стоки Мариан Колев коментира пред OFFNews днешната акция. - [Нямам никакви опасения. През годините сме имали много проверки, но досега такава акция с три институции едновременно не е имало. Разбрах от колеги, че са поискали договорите за всички заплати. Нито една от тези институции не се занимава пряко със заплати, а и тази информация я има декларирана, заяви още той.

Източник: ОфНюз, заглавието е на редакцията...
 

1 comment:

  1. How to deposit and withdraw at casino | Mapyro
    Play at a 보령 출장안마 licensed gambling site with minimum deposit of €/£10 and 군포 출장마사지 a maximum of €10/€10. 의정부 출장마사지 There are also a handful of deposit methods งานออนไลน์ to help with your 의왕 출장안마 winnings.

    ReplyDelete