Жестът на БСП да се откажат от заплатите няма да спести нищо... ГЕРБ си ги разпределят като "бонуси за добра работа"...

Депутатите от ГЕРБ и ОП си гласуваха по 5000 лева бонуси за Великден или така наречение „великденски премии“ за добре свършена работа.
Парите идват от икономиите от отсъствието на БСП от Парламента, и официалният отказ на депутатите да получават възнагражденията си за този период.
Така реално от жертвата на БСП няма да последва никакъв резултат за народа, а оядената управляваща коалиция ще похапне още.
Парите се давали под формата на разпределение на "излишък от разходите", спестени през годината, но се залагат умишлено във всеки един бюджет години наред и не се коментират в края на годината, за да не се дразнят хората.
Потърсихме председателя на парламента Цвета Караянчева, да потвърди или отрече информацията и госпожата ни обясни, че такава премии се полагат по право на всеки един народен представител, защото хората са ги избрали на избори и те правят закони, а това е труд, който трябва да се цени и заплаща високо.
Според председателката на Парламента нямало нищо нередно депутатите да получат по 5000 лева допълнително за празниците, защото те не са точно като обикновените хора и имат нужда от почивка в екзотични дестинации, за да се откъснат от напрегнатото си ежедневие и стрес в Парламента.

Източник: Перископ

No comments:

Post a Comment