Елена Йончева с нови доказателства срещу Банов

Още документи около скандала "Ало, Банов съм" ще покаже съвсем скоро Елена Йончева.
Новите доказателства ще бъдат представени от депутата на следваща пресконференция.
Това разкри самата тя в ефира на Bulgaria ON AIR. -0:26 Припомняме, че преди време Йончева разпали скандал с видеозапис, на който се вижда и чува как Боил Банов, товага зам.-министър на културата, се опитва да прикрие нарушения при ремонта на Ларгото и да спести неустойка на фирмата-изпълнител.
Йончева коментира и излизането на социалистите от Народното събрание: "Излизането ни от парламента е крайна мярка на политически протест.
За момента няма да се върнем. Първият път излязохме заради г-н Димитър Главчев, после заради Валери Симеонов, сега заради нарушенията в Изборния кодекс", обясни тя.  Президентът Румен Радев призова социалистите да се върнат в парламента и да участват в повторното обсъждане на промените в Изборния кодекс, които върна на законотворците, но от БСП се заинатиха и отказаха да го послушат.
"Ще я караме така, докато ГЕРБ не спрат да погазват Изборния кодекс и правата на българските граждани. Важно е опозицията да бъде в Народното събрание, когато се обсъждат изборните закони. И ние бяхме там цели 26 часа, през които изложихме аргументите си", коментира още Йончева. "Главни герои в един пошъл виц, който в момента се реализира", така според Йончева звучат ГЕРБ в момента.
Според нея най-голямата битка в момента е да се осигурят честни избори. Има реална заплаха това да не стане, предупреди журналистката. На въпрос дали ще поведе листата на БСП за евродепутати, тя отговори, че до момента не са водени с нея подобни разговори. "България изглежда като след война, каза още тя и поясни, че такава е гледката, когато се мине през селата на страната. Държавните и европейските субсидии се дават на 15 фамилии, които после, разбира се, дават своята лепта на държавата", обясни Елена Йончева

No comments:

Post a Comment