Ангелкова: Къщата в „Бистрица“ е на родителите на съпруга ми

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде специален брифинг, в който заяви категорично, че е декларирала всички свои имоти.
Така тя задочно потвърди, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е имал предвид нея, когато по-рано днес обяви, че партията му е готова с още един сигнал срещу министър, живеещ в луксозен имот в квартал "Бистрица", който не е негова собственост и не го е декларирал.
Симеонов показа снимки на къщата, взети от публикация на сайта ПИК от 2017 г., в която се твърдеше, че в къщата живее именно Ангелкова.
"Отново съм принудена да обяснявам неистини, разпространявани от един бивш вицепремиер. Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам. Всички те са ясно описани в нотариални актове. Ясно съм декларирана какви са средствата за придобиването на тези имоти. Не живея в къщата, чиито снимки се разпространяват в социалните мрежи. Била съм там на гости с дъщеря ми. Това е къщата, която е собственост на родителите на съпруга ми", категорична беше обаче тя.
"Ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам. Ние сме правова държава и нека да оставим органите да си свършат работата, за да се борави както винаги съм твърдяла с факти и с документи, не с внушения и твърдения, не на махленски принцип. Ясно съм декларирала моите имоти. Къща нямам никъде, живея в апартамент, който е описан ясно в моята декларация", подчерта тя.
Само преди два дни прокуратурата разпореди на КПКОНПИ да провери сигнал срещу Ангелкова, внесен от НФСБ.
В него се твърди, че тя е придобила евтин апартамент в столичния кв. "Овча купел".
Вчера обаче държавното обвинение възложи на антикорупционната комисия да провери и сигнал за имоти, купени от "СКАТ " ООД, чийто собственик е Симеонов.
Става дума за три сделки за купени имоти на нереално ниски цени.
Лидерът на НФСБ веднага заяви, че това е клевета и тези сделки вече са проверявани многократно, дори е осъдил няколко души и един вестник заради това.
Бившият вицепремиер каза, че подозира кой стои зад сигнала и се закани още днес да има нов сигнал срещу него.
****
Източник: glasove.com

No comments:

Post a Comment