Ангел Джамбазки номиниран за „Юрист на годината”... (няма нито ден като съдия, прокурор или адвокат)... :)

Във финалната фаза на конкурса участват общо 18 номинации. Наградите ще бъдат връчени на 8 май
Повече от 120 номинации бяха подадени за Единадесетите награди "Юрист на годината" на сайта "Правен свят" и Международен правен център. Българският евродепутат Ангел Джамбазки е номиниран в категория "Юрист на годината".
Номинацията му е за работата му като български евродепутат по премахване на двойния стандарт при храните в ЕС и срещу приемането на Пакета "Мобилност", засягащ интересите на хиляди български превозвачи
В изминалите три седмици на сайта всеки желаещ можеше да направи номинация в конкурса на авторитетния сайт за юридическа тематика в следните категории: "Юрист на годината", "Кантора на годината", "Нотариус на годината", "Частен съдебен изпълнител на годината", "Млада кантора на годината" и "Дело на годината".
След обработка на подадените заявки, номинациите за носителите на приза "Юрист на годината" вече са известни. Във финалната фаза на конкурса участват общо 18 номинации. Всичките отговарят на условията и целта на конкурса, а именно: да се насърчават професионализмът и достойнството в упражняването на правните професии. Наградите на "Правен свят" и Международен правен център целят да отличат поведение, което способства за утвърждаването на върховенството на закона, правовата държава, да посочат изявени професионалисти във всички области на правото, които, по един или друг начин, са се превърнали в олицетворение на определени обществено значими морални ценности и успех при упражняване на професията.
Церемонията по връчването на наградите на "Правен свят" и Международен правен център ще се проведе на 8 май 2019 г. (сряда) в Гранд хотел "София".

Източник novini.bg

No comments:

Post a Comment