Редно е онези постдебили, които пренаредиха листата на БСП, да поемат отговорността и да бъдат приети в партията на Баце

Да, сигурна съм, че фалшификации имаше.
Да, сигурна съм, че много от медиите бяха впрегнати в услуга на управляващите. Да, 2-3 партийки разпръскваха вота в полза на герберите.
Но също така съм сигурна, че листата на БСП беше силно безобразна с малко изключения. Както съм сигурна, че последните 20 дни постоянно питах КАКВО Е МНЕНИЕТО НА БСП за Стратегията за децата и те НЕ отговаряха. Както и че БСП си повярва прекалено много, че щом хората са омерзени от сегашните, непременно ще гласуват за тъпотиите, които им се предлагаха от уж лявото.
Аз гласувах. Чиста ми е съвестта. Но да изгубиш спечелени избори, е върховна тъпотия. И не, не ми обяснявайте, че нямало как да победят. С Радев се получи. Ама със Станишко, Цветелинка и подменения Иво нямаше как. Гласували за БСП днес – 416 612.
Гласували за Румен Радев чрез „БСП Лява България“ – 2 063 032. И не, проблемът не е само в това, че изборите са за европарламент.
Странно е как аз още през април съм написала, че резултатът ще е 7-5-3, съответно на ГЕРБ, БСП и ДПС, а някои хора така и не разбраха, че се хранят с илюзии. Истината е, че още през декември един брилянтен анализатор ми го обясни. Наложих си да проверя, да анализирам и разбрах, че е прав. Как така, аз простата провинциална даскалка и „треторазрядна“ журналистка успях, а маститите партийни членове не успяха?! Не държа да ми отговарят последните. Те са ясни.
Редно е онези постдебили, които пренаредиха листата на БСП, да поемат отговорността и незабавно да бъдат приети в партията на Баце. Същото важи за малоумниците, които измислиха, че само с апартаментгейт ще спечелят. Същото и за потресаващите глупаци, които не разбраха, че само твърдите ядра носят тъжни резултати. Същото и за другите, които посъветваха депутатите си и Нинова да мълчат за Стратегията. И една препоръка – не се сърдете на народа. Не е прост той, напротив, той върви след хора, които го чуват и отговарят адекватно. Манипулациите бяха факт, но те не извиняват неадекватността.

Росица Бакалова, Фейсбук

No comments:

Post a Comment