Русия виновна? Китай изпълни всичко искано от Запада, не окупира никой, слушаше... И пак го удариха! Западът удря всичко, що надигне глава...

Пекин, за разлика от Москва, с десетелития води политика строго по Западните стандарти.
Стараеше се да се държи в рамките на задаваните от Запада критерии и правила.
Често влагаше милиони долари в американската икономика, изкупуваше дълга и не повишаваше данъчните ставки за западните компании.
Не си взе Тайван, не зачеркваше и не преначертаваше многогодишните планове на транснационалния елит на САЩ за Сирия, нямаше «съветници» във Венецуела, не стартира телевизионен канал и сайтове от рода на RT и много други, имащи «наглостта» да информират света за различната гледна точка от тази на англосаксонския елит.
Китайските делегации в ООН в миналото дори не развенчаваха публичо лицемерните планове на Запада. Пекин не опъна тръбопроводи към Западна Европа, поставяйки я под зависимост от главната база на всяка икономика — енергията. Въпреки това, политиката на ненамеса в «борбата между двата свирепи тигъра», не помогна на Китай да остане настрана.
Както и да се опитваше Китай да следва правилата на САЩ, самият факт, че страната дръпна рязко и мощно напред, го превърна в мишена. Реални поводи за студена война нямаше, затова Вашингтон реши да си ги измисли.
Вашингтон е изобретател!
По тази причина е изключително нелепа либералната мантра, която се носи из света в рамките вече на десетилетия, в която виновно за всичко във вселената е «неправилното поведение» на Москва.
Мантрата звучи почти по следния начин: «Ако опияненият от властта си президент на Русия започне да се държи по Западните «правила», моментално всичко ще стане «супер» и светът ще потъне в цветя и рози».
Мантрата има и продължение: «Отношението на «цивилизования» свят към Русия ще се подобри на секундата, а руснаците ще заживеят така, «както в ЕС».
А истината е друга. Географското положение на Русия, нейният ресурсен потенциал и народът, предполагат, за съжаление, вечен отбранителен режим, имайки предвид вековната политика на Запада.
Всеки път, когато Русия започва да набира мощ, Западът захвърля всичко, дори вътрешните си проблеми, обединява се в натиска си срещу Москва — срещу «режима» на Сталин, срещу «режима» на Путин или «режима» на Иван Грозни, поводите в случая нямат никакви значение.
Вашингтон е изобретател!
Вероятно точно в резултат на този вековен натиск руснаците успяха да оцелеят.
Съхраниха се почти като отделна цивилизация, като общество, пазят суверенитета си, почитат историята и предците си, имат свои ценности и стремеж да вървят по собствен път.
Да, това е феномен — да запазиш жив пламъка в народа си, въпреки вековния натиск.
Западът поддържа «тонуса» на Русия.
Вашингтон е изобретател, но некачествен.
Повреден.
Защото е факт вторият удивителен феномен: колкото повече притискаш Русия, толкова по-мощна я правиш.

Петя Паликрушева, БГ Нюз Фронт

No comments:

Post a Comment