ЩИРЛИЦ СЕ СМЕЕ...

НОВИНИТЕ ДНЕС, 12.09.2019 Г.
- ЩИРЛИЦ СЕ СМЕЕ. Прокуратурата и днес ни осигури поредна порция забавление с шпионския цирк. След като пуснаха топ-шпионинът под парична гаранция, прокуратурата, изживявайки се като директор на цирка, публикува докладни на Малинов до Русия как да събори властта у нас и да осигури руското влияние в България.
Да не се сърди господин Малинов, ама дори във фейсбук съм виждала по-задълбочени анализи и планове за сваляне на властта. В анализа е казана самата истина, че сме колония на САЩ.
И аз също го твърдя. Публично, разбира се, не в докладни до някого. А огромна част от народа го вижда.
Всичко това ме води до извода за режисирано зрелище за тълпата по повод изборите и натягане пред господарите.
- КРЕМЪЛ НИ ПРЕДУПРЕДИ. Явно разбирайки, че България се управлява от изтървани, Путин доста меко реагира на шпионския скандал, като предупреди България да внимава в картинката и да не влошава българо-руските отношения, в които е постигнато много.
Да кажем, че ни се размина. Но ако правителството продължава с малоумните си действия, ще има по-сериозни последици. Освен присмеха от цял свят, разбира се.
- СТАДА ИНВЕСТИТОРИ НАПИРАТ. Премиерът-Слънце се похвали, че толкова много инвеститори искали да идват в България, че трябвало да ги гоним, защото от тълпата инвеститори са ни се разбили пътищата. Ето какво било! Ние си мислим, че няма инвеститори, а то ги спираме, че са станали много! Борисов продължи със свободни фантазии как асфалтът прави инвестиции. То е ясно, че икономика в пожарникарското училище не учат, ама да пита поне някой, който е учил.
При положение, че и в Африка пътищата са по-добри от българските, не виждам как ще повлияе това върху инвестициите. Инвестициите се влияят от пазарна среда, наличие на квалифицирана работна ръка, грамотни експерти, сигурна данъчна политика и законодателство, което да не се мени на три дена. А...да, и правителство, което да не си иска по 50 % комисионни от инвеститорите!
- АМАН ОТ СПАСИТЕЛИ. 59 партии и 7 коалиции ще участват в местните избори другия месец. Множко ми идват. Ако някой успее да ми каже 59 различни политически идеи, ще го призная за гений. Но в България, която, както казвам, е страната на хилядата войводи, всеки, който се чувства Спасител и много, много не му се работи, си прави партия, за да спасява държавата и най-вече себе си. Политика и проституция - двата най-печеливши бизнеса в България. Най-богати и успели са тези, които съчетават и двете професии!
- НУЛЕВА МИГРАЦИЯ, НУЛЕВА МИСЪЛ. Борисов се похвали, че в България има нулева миграция. Без да коментира, че бежанците сами ни избягват като чумави, защото никой не иска да дойде на Територията, поразена от ГЕРБ. То от Сирия няма три милиона избягали от войната, колкото тук има в мирно време! Повече мисъл, Борисов, повече мисъл! Че ставаш смешен! Върви в бежанските центрове и питай някой иска ли да остане в България. Да ти обяснят подробно. Питай и българите искат ли да стоят под твоето управление! Като изключвам "клиентелата", която държиш на хранилка!

Елена Гунчева

No comments:

Post a Comment