Австралийският убиец на свобода–„да не се излагаме пред чужденците”...А нито се е покаял,нито се е признал за виновен, дори е лъгал в съда...

Освобождаването на австралиеца Джок Полфрийман от затвора потвърждава българския израз – „Ще те убия и ще те излежа“. Значи, у нас можеш да убиеш някого и да го излежиш.
В случая -12 години. Не е единственият случай.
Съдът не е разглеждал по същество вината на австралиеца, а само е съкратил 20-годишната присъда.
Да прощават либерално настроените, на които Полфрийман им се вижда невинна жертва на зловещия български съд. Българския Хелзинкски комитет дори предложи Полфрийман за Човек на годината през 2014 г.
Става дума за хладнокръвен убиец, обучен в специалните части. През 2007 г. се сбива с българи пред „Шератън”, оказва се единствен въоръжен въпреки твърденията, че имало други с железни пръти, по него няма такива наранявания.
И Полфрийман наръгал с 30-сантиметров нож двама души – единия фатално, а другия (в гърба) за късмет оцелял.
Ама това било при самозащита.
Най-важното смекчаващо вината му обстоятелство, което изтъкват е, че австралиецът защитавал циганче, което биели пред „Шератън”. Тоест, може да убиеш един-двама души, щом е в защита на циганче.
Къде е това циганче, което е спасявал? Поне чуждите медии да го бяха намерили. Една австралийка написа книга за жертвата Полфрийман, нейният сънародник, който лежи невинен в затвора.
Друго, също така важно смекчаващо обстоятелство, което изтъкваха защитниците му у нас, беше, че бащата на убития бил назначен от Тройната коалиция в Агенция за закрила на детето и съдебният процес следователно е нечестен. Бащата на убитото момче, също така, бил агент на ДС и казал нещо срещу протестиращите през 2013 г. Ерго – децата на такива могат да ги убиват.
Навремето оспорваха делото, защото нямало други свидетели, освен тези, които хвърлят вина върху австралиеца. Ами като няма такива? Той е наръгал двама българи, не те него. Делото е минало на три инстанции, и най-малка възможност да е имала защитата, съдът щеше да го оневини, както с другите случаи с чужденци.
За разлика от съчувстващите на Полфриймън, дори самият той не отрича, че е убил човек. Оспорва само, че станало в меле, несъзнателно и т. н. Но експертизата показва, че ударите по сила и посока съвсем не са несъзнателни и случайни.
Българската полиция не заслужава доверие, съдът може да предизвиква съмнения непрекъснато. Но има очевидни неща. Никой съд в света няма да оправдае такова престъпление, нито ще го пише по непредпазливост.
През 2005 г. 18-годишен англичанин, Майкъл Шийлдс, стовари камък върху главата на паднал на земята българин на Златни пясъци. Жертвата едва оцеля със счупен череп, претърпя 4 операции и е половин човек. Осъдиха англичанина на 10 години, опитваха се да го изкарат жертва на правосъдието, свидетели негови роднини се опитваха да поемат вината му. Пуснаха го да излежава в английски затвор, и във Великобритания го посрещнаха като герой, обявиха го за невинна жертва и правосъдният министър там го помилва. Всичко това се случи на четвъртата година след инцидента. Шийлдс заяви, че очаква извинение от България. Макар че не успя да осъди държавата в Страсбург.
Английски медии изкараха Златни пясъци и България виновни, че имало евтин алкохол и наркотици. Английските тинейджъри са добри, иначе те не се напиват, у нас средата ги прави лоши…
През 2014 г. англичанин на 26 г. уби с нож 18-годишен българин при сбиване в кв. Горубляне. Не бяха футболни фенове и скинари, нямаше жертви цигани. Англичанинът е бил единственият въоръжен. Осъдиха го на 4 години за убийство при самозащита. Вече е на свобода.
Може би държавата трябва да оневинява всички англичани, австралийци и др., за да не се излагаме пред чужденците…

Източник: е-Вестник

No comments:

Post a Comment